CONT FIRME USI

Logare
Cont nou

Astazi la Usi.ro

6989 usi&accesorii

1996 firme usi

  • Necesitatea de a asigura ventilarea casei in prima iarna
    Data publicarii: 2008-11-19 (0 comentarii)Trimite pe FACEBOOK

    O situatie de care ne lovim adesea in activitatea noastra sunt problemele legate de umiditatea excesiva care se elibereaza in interioarele caselor noi construite, de regula in prima iarna dupa terminarea lucrarilor de amenajare, atunci cand se pune in functiune centrala termica .

     

    Incalzirea interioarelor va conduce la o uscare fortata a casei in esenta a peretilor, placilor, tencuielilor etc. eliberandu-se in casa sub forma de vapori aproape toata apa folosita la fabricarea acestor elemente. Si, cum mai toti dintre noi nu suntem informati cu privire la acest fenomen ,vedem ca incepe sa ne curga apa pe ferestre si chiar pe pereti.
    Ne intrebam, cu disperare, ce e de facut?
    Foarte simplu: vom avea grija ca atata timp cat avem umiditate condensata pe la colturile geamurilor sa asiguram o ventilare minima a casei prin intredeschiderea unor ferestre jos si la etaj sau in doua laterale alei casei, daca nu avem etaj, pana acest fenomen nu se mai produce. Este bine stiut de altfel ca umiditatea in exces este daunatoare si pentru oameni ce sa mai vorbim de mobila, usi, parchet sau alte accesorii interioare confectionate din lemn sau elemente compozite pe baza de lemn.
    Marea majoritate a usilor din lemn masiv ce se comercializeaza in zilele noastre pe piata sunt confectionate din lemn uscat in uscatoare speciale si care aduc lemnul la o umiditate optima de prelucrare de 12-14%, aceasta fiind o stare asemanatoare buretelui stors de apa. Atunci cand insa usile sunt expuse la umiditate excesiva, pe perioada indelungata, ele vor trage umiditate, se vor umfla si nu vor mai incapea pe tocuri, unele dintre ele sticandu-se iremediabil, altele revenind insa la forma initiala dupa disparitia excesului de umiditate.

    preluare de pe www.usiinterior.ro